Generelt om diamanter

Diamanter vækker opsigt fra de fleste, og kvinder begærer de unikke og skinnede ædelsten 

Mystik, intriger, magtkampe og uovervindelig kærlighed har fulgt diamanterne gennem historien. Det er sandsynligvis også baggrunden for deres navn, som kommer fra det græske ”adamas”, som betyder uovervindelig eller uindtagelig.

 

Diamanternes oprindelse-hvor kommer de fra

Rå uslebne diamanter

 

Hvordan blev unikke diamanterne til?

Diamanter blev skabt for lidt over tre mia. år siden ca. 200 km under jordens overflade, hvor intens varme og 45.000atmosfæres tryk har presset kul-atomer hårdt sammen i perfekte gitterstrukturer.Senere blev de transporteret op til overfladen i vulkanudbrud. Det sidste af de diamnatholdige vulkanudbrud fandt sted for47 mio. år siden.

 

 

Hvor stammer diamanterne fra?

De smukke og unikke sten er blvet fundet på samtlige kontinenter, på nær Europa og Antarktis, og der udvindes hvert år ca. 142 mio. carat rå diamanter. Men selv i de rigeste miner skal man ikke regne med at finde mere end en carat (ca. 0,2 gram)  pr. ton jord, grus og sten.

 

Diamantmine-her kommer diamanterne fra

brillantslebet smykke diamant

 

Når de kommer i smykkerne

Kun 20-25% af alle diamanter egner sig til smykkebrug, de øvrige 80-85% er til industriel brug. Diamanter i smykkekvalitet, er blevet betegnet som ”brudstykker af evigheden”. I Guldsmedenesnetbutik.dk, har vi gjort en dyd ud af at levere dig brudstykker af  "evigheden" til en helt fantastisk pris.