Farvede diamanter

Findes der farvede diamanter i naturen?

Ja…naturen tilbyder os diamanter i flere farver. De almindeligste er de let tonede gullige sten, og de mere sjældne er faktisk de helt hvide.

Den gyldne toning er dog oftest så svag, at den er næsten umulig at konstatere, når stenen først er indfattet. Om man ønsker sig en farvet sten, en helt hvid sten, eller en let tonet, må helt bero på smag og behag, og til dels også på ens pengepung.

De farvede diamanter kommer i næsten alle tænklige farver, hvid, grøn, gul, pink, blå osv. Der er en diamant til næsten en hver smag.

Man kan ikke sige, at farven har betydning for stenens skønhed, men da de hvideste sten er de mest sjældne, er de også de mest kostbare.

Farvede diamanter

I øvrigt findes der også diamanter i helt andre farver, de er ikke så almindelige på det danske marked. Disse kaldes ”FANCY COLOR”. Sten i ”fancy color” er i mange lande rigtig attraktive. “Naturligt farvede” pink diamanter er f.eks.meget kostbare.

Ved ”fancy-color” skelner man mellem de ”naturligt farvede” og de “laboratorium-farvede”.

Ved elektron bombardement kan man permanent ændre stenens farve, og enkelte laboratorier kan gøre det med så stor håndværksmæssig dygtighed, at det også her er vanskeligt at skelne mellem naturlige og menneskeskabte farver.

Hvad gør vi?

I Guldsmedenesnetbutik.dk har vi besluttet kun at bruge farvede diamanter i enkelte smykker, og her bruges de laboratoriefarvede diamanter.

Vi bruger de laboratoriefarvede brillanter fordi farverne er stabile, og brillanterne økonomisk overkommelige.

Vi har udvalgt de farver der er mest interessante, og som passer sammen når alle farverne bruges i samme smykke, så resultatet er harmonisk.