Diamantvægt & størrelse

Diamant vægt-sådan vejes Carat

Carat = Diamantens vægt

Diamanten vejes efter en meget gammel vægtenhed, kaldet carat. Carat var oprindelig frø fra Johannesbrødtræet, som er almindelige i Mellemøsten. Dets frø er en næsten sort bønne, og inde i bælgen er der en sødlig sirup og mange små frø.

 

 

Diamantens vægt

De gamle perlehandlere opdagede, at hvis man tørrede frøene, var de overordentlige stabile i deres vægt, og de blev hurtigt den accepterede vægtenhed. I begyndelsen af 1900-tallet blev begrebet en carat standardiseret til at være 1/5 af et gram. I det moderne diamantlaboratorium vejes der i dag med meget følsomme elektroniske carat-vægte.

 

Moderne carat diamant vægt-guldsmedenesnetbutik

Flotte brillantslebne diamanter- fra guldsmedenesnetbutik.dk

 

Diamanternes store effekt.

Diamanter er ofte små, men med stor effekt.  På billedet til venstre ser du brillantslebne diamanter, som faktisk ikke er større end et sandkorn i virkeligheden.
Det er fantastisk at disse små diamanter er brillantslebet med hele 58 facetter, som giver dem en unik tilbagekastning af lys, og dermed en fantastisk effekt.

 

 

Det bedste køb

I Guldsmedenesnetbutik.dk bruger vi kun diamanter med det bedste brillantslib, så effekten er stor, selvom vi har presset prisen helt i bund. Du får ganske enkelt den maksimale effekt for dine penge, når du køber diamanter hos os.

brillantslebet smykke diamant