Diamant slibning

Rå uslebne diamanter

Slibning af diamanter

En usleben diamant ligner for de fleste mennesker en ganske betydningsløs sten uden den imponerende skønhed, der kan ses i de smukt slebne brillanter i guldsmedens vinduer. En usleben diamant er helt mat, og uden det smukke og funklende skær som findes i den slebne diamant, før diamantens skønhed skal frem, skal der foretages en diamant slibning.

Den uslebne diamant rummer imidlertid alle de egenskaber, man kan forlange af verdens smukkeste ædelsten. Det er blot op til den dygtige stensliber at få egenskaberne bedst muligt frem i den færdige sten. En person der er uddannet til at se og bedømme diamanters kvalitet kaldes en gemmolog.

For at bedømme en diamants slibekvalitet kræves der også en ganske rutineret person, der dagligt har med diamanter at gøre. I Guldsmedenesnetbutik.dk køber du diamanterne ved autoriserede gemmologer, med mange års erfaring i at arbejde med -og vurdere diamanter, og også på vores danske værksted har vi dygtige guldsmede, der ligeledes har stor erfaring i at bedømme diamantkvaliteter.

 

Finish

Proportioner og finish er de to vigtigste faktorer for en diamants skønhed.

At slibe en perfekt diamant er så godt som altid ensbetydende med et vægttab på 50-60%, men hvis man sliber efter at bevare så meget rå-diamant som muligt, kan man reducere vægttabet helt ned til ca. 35%, og alligevel ende med en brillant, selvom den mangler meget i skønhed.

I guldsmedenesnetbutik.dk bruger vi kun de bedste slibninger i alle vores smykker. Det er primært brillantslebne diamanter vi sætter i vores designs, for en brillant har hele 57 facetter, der får lyset til at reflektere på smukkeste vis. Brillanter er derfor også nogle af de mest populære slibninger i diamanter, fordi de små facetter får lyset til at reflektere maksimalt flot.

Slebet diamant-guldsmedenesnetbutik