Ædelstål

Stål og Ædelstål-guldsmedenesnetbutik.dk

Stålets historie

Kombinationen af en god holdbarhed, en rimelig pris, et attraktivt udseende, samt en høj grad af bearbejdningsmuligheder har for længst gjort rustfrit stål til den hyppigst anvendte materialegruppe indenfor alle mulige anvendelser, hvor holbarhed er det vigtigste.
Rustfrit stål er et globalt ”hit”, og det er ikke nogen tilfældighed, at netop rustfrit stål er ekstremt populært inden for mejerier, slagterier, medicinalindustrien, den kemiske industri, husholdninger, raffinaderier, byggeri og efterhånden også  - under navnet ædelstål - til design og smykke-fremstilling.

 

 

Stålets værdi og legeringer

Stål er egentligt det samme materiale som jern, men det særlige ved det er at stål har en meget høj grad af kulstofindhold og krom, som gør det meget bestandigt, og især kromet gøt at det ikke kan ruste som jern jo kan, mængden af kulstof giver stålet dets fantastiske slidstyrke og hårdhed.

I menneskets vurdering af de vigtigste legeringer kommer stål meget tæt på toppen – ædelstål er et fantastisk materiale, og bruger man stålet korrekt har man et evigheds-materiale. Efterspørgslen og dermed priserne på stål stiger mere end så mange andre metaller. Stålet er dog hyppigt forekommende så, det holder stadig en attraktiv pris, især for os guldsmede, som jo ikke bruger, store mængder af det.
Derfor kan vi også tillade os at vælge de absolut bedste legeringer, som er meget rene og med meget krom i, sådan at vi kan give smykkestålet, eller ædelstålet som vi kalder det, en rigtigt flot overflade der kan poleres og bearbejdes til flotte smykker.

Rustfrit stål og dets legeringer er en videnskab, som rummer masser af elementer, og det er ganske enkelt for omfattende lige her at prøve at beskrive alle de legereinger og anvendelsesmuligheder der findes.

 

smeltet guld_guldsmedenesnetbutik

ædelstål ringe med 24 kt guld-guldsmedenesnetbutik.dk

Det bruger vi i Guldsmedenesnetbutik.dk

Igennem tiden har stålet fundet indpas alle de steder, hvor man ønsker et attraktivt look kombineret med en god bestandighed og slidstyrke. Derfor har vi også i vores smykkekollektion valgt at lave forlovelses- og vielsesringe af ædelstål, med de absolut bedste egenskaber.

I guldsmedensnetbutik vægter vi at få designet til at fremhæve ædelstålets særlige blanke udseende, i forlovelses-/vielsesringe med mange forskellige udtryk, så der er noget for enhver smag, og tilmed i et prisniveau, der ligger klart under materialer som både sølv og guld.